On je čovjek kojeg želite pored sebe u nesreći

Danijel Vinković i Robert Žganec članovi su DVD-a Lopatinec, ali i dugogodišnji pravi prijatelji. Vinković je član društva više od 30 godina i samim time iskusan vatrogasac, dok se Žganec društvu priključio prije nešto više od godinu dana.

Tom prilikom Žganec nam je ispričao kako se odlučio priključiti društvu, ali i kako je samo nekoliko mjeseci nakon priključena sudjelovao u potrazi s tragičnim završetkom.

-Odlučio sam se okušati u vatrogastvu i vidjeti leži li mi prije nešto više od godinu dana, i to upravo na poziv Danijela. Srećom ga imam, jer mi se svidjelo! Tako sam se okušao i ostao do danas, rekao je Robert.

U godinu dana proživio je više nego neki dobrovoljni vatrogasci u cijelom desetljeću! Najgore mu je „pala,“ potraga za nestalom osobom.

-Negdje u veljači tragali smo s nestalom gospođom Zadravec. Tek sam se priključio i dočekao me „hladan tuš.“ Fizički sam bio spreman, no mentalno je trebalo proći neko vrijeme sve dok se nisam oporavio od tragedije. Bio sam među prvima koji je došao do nje kada smo ju našli. Bilo je stresno i tužno, no napravili smo sve, rekao je ponizno Robert.

U to se u naš razgovor uključio Danijel koji je želio iskoristiti priliku i pohvaliti Roberta.

-Ovaj čovjek u godinu je dana postigao ono što neki vatrogasci ne postignu cijeli svoj vijek u vatrogastvu! Sabran je, koncentriran, ma čovjek kojeg želite pokraj sebe kada se nešto dogodi i sretan sam što je ovdje s nama.

Riječi prijatelja Robertu su izmamile suze na oči, a čini se, pravi se prijatelj doista u nevolji prepoznaje.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content