Hodalo se nepokolebljivo cijelu noć više od 8 sati

U subotu 31. kolovoza 2024. godine, osamnaest župljana župe Sveti Juraj na Bregu okupilo se u 23:45 sati kod društvenog doma u Lopatincu kako bi uz pratnju članova DVD-a Lopatinec hodočastili u Ludbreg.

Hodočašće je organizirao DVD Lopatinec predvođen Bojanom Bistrovićem u suradnji s župom Sveti Juraj na Bregu i župnikom Danijelom Bistrovićem, a ustaljenom rutom na put je nakon blagoslova u župnoj crkvi krenulo 18 župljana.

Pješačili su uz pratnju vatrogasnog vozila i budnih članova više od 8 sati, a koji su osigurali prijevoz hrane, pića i putnih torba. Na putu, povorci su se pridružili i hodočasnici iz župe Sv. Petra i Pavla iz Mačkovca, a povorka je u konačnici stigla u Ludbreg u 8:20 sati.

-Hodočasnici su bili dobro pripremljeni i opremljeni pa je pješačenje prošlo bez problema, a pridruživanjem hodočasnika iz Mačkovca samo se pojačao entuzijazam skupine, istaknuo je Danijel Vinković.

U Ludbregu, hodočasnici su pošli u crkvi i krenuli u ophod oltara te se potom priključili procesiji sudjelujući u Svetoj misi ispred zavjetne kapele Predragocjene Krvi Isusove.

U poslijepodnevnim satima, hodočasnici su se s radošću vratili svojim domovima.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozić
foto: Danijel Vinković i Dragutin Kolac

Scroll to Top Skip to content