ŽUC preuzeo na održavanje cestu Frkanovec – Merhatovec!

Jučer je u uredu Općine Sveti Juraj na Bregu sastavljen i potpisan zapisnik između predstavnika Županijske uprave za ceste Čakovec, Općine Sv. Juraj na Bregu i Općine Selnica o preuzimanju dviju nerazvrstanih cesta: po jedne iz svake općine. Riječ je zapravo o jednoj prometnici, koja povezuje dva naselja, selnički Merhatovec i jurjovski Frkanovec.

– To je velika dobit za obje općine, s obzirom da se radi o cesti dugoj 3.160 metara. Prije 5-6 godina kolega Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sv.Juraj na Bregu, i ja krenuli smo s tom idejom, ali nije bilo volje s druge strane. Lani je ideju ponovno oživio predsjednik Mjesnog odbora Frkanovec, Tomislav Kežman, i izrazio želju da opet pokrenemo to pitanje. Anđelko i ja smo pokušali i uspjeli. Uslijedio je sastanak s ravnateljicom ŽUC-a Đurđicom Hamer i županom Matijom Posavcem, koji su ideju prihvatili, uz napomenu da se nadaju kako će država jednu drugu cestu u Međimurju prekategorizirati u državnu. Na račun toga bi neke ceste u Štrigovi i ova naša spomenuta prešle u nadležnost ŽUC-a – kazao nam je načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević i dodao:

– Iako država još nije preuzela spomenutu cestu, promjena se, evo, ipak dogodila na čemu hvala ravnateljici i županu. Godinama napominjem kako bi općine sa 120 kilometara nerazvrstanih cesta trebale dobiti dodatnu pomoć, ali za sada nema reakcije iako sam to pokušao i preko Zajednice općina – ističe Vičević.

Zadovoljstvo ŽUC-ovim preuzimanjem ceste Frkanovec – Merhatovec ne krije ni Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sv.Juraj na Bregu.

– Prometnica koja je sada prekategorizirana, a ŽUC je preuzeo na održavanje, je djelomično asfaltirana, a djelomično je šljunčana. Nadamo se da će ŽUC sada pojačano brinuti o njoj i da će onaj pošljunčani dio u dogledno vrijeme, kroz koju godinu, također dobiti asfalt – kazao nam je Nagrajsalović.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Ivica Jurgec

Scroll to Top Skip to content