OD 9. RUJNA KREĆU ‘KLINCI KREATIVCI’ – BESPLATNE DRAMSKE, LIKOVNE I FOLKLORNE RADIONICE ZA DJECU

S početkom nove školske godine Općina Sveti Juraj na Bregu kreće s provedbom novog pilot projekta ‘Klinci kreativci’ kojim će se djeci predškolske dobi i djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole ponuditi besplatne kreativne radionice.

Od 9. rujna djeca će tako moći sudjelovati u:

  • dramskim radionicama koje će voditi Jelena Dokleja, učiteljica razredne nastave i hrvatskog jezika i dramska pedagoginja,
  • folklornim radionicama pod vodstvom Barbare Dunjko, magistre primarnog obrazovanja i voditeljice dječje folklorne sekcije Kulturno-umjetničke udruge ‘Zasadbreg’,
  • likovnim radionicama uz voditeljicu Teu Mesarić Rekanović, medijsku tehničarku i predsjednicu umjetničke udruge ‘Artisto.

Same radionice održavat će se utorkom (dramska), srijedom (likovna) i četvrtkom (folklorna), prema sljedećem rasporedu, tijekom cijele pedagoške/školske godine 2024./2025.:

– za djecu predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića ‘Jurovska pčelica’ Lopatinec radionice će biti organizirane tijekom boravka u vrtiću, od 12:00 do 13:00 (nakon ručka) i održavat će se u Domu mladeži (ili po potrebi u Kreativno-edukativnom centru Murai);

– za djecu od 1.-4. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu nakon redovne nastave, tijekom 6. i 7. školskog sata (nakon radionica školski autobus kreće u 14:35), u Kreativno-edukativnom centru Murai.

Djeca mogu sudjelovati u svim radionicama, RADIONICE SU ZA SVU DJECU BESPLATNE, ali su zbog lakše organizacije potrebne prijave putem elektroničke pošte:

– za dramske radionice: jelena.dokleja@gmail.com

– za folklorne radionice: barbyk85@gmail.com

– za likovne radionice: mesaric.tea1991@gmail.com

Također, prije početka provedbe, roditelji trebaju potpisati suglasnost za sudjelovanje djeteta u provedbi projekta odnosno u radionicama.

‘Klinci kreativci’ su pilot projekt za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece s područja općine, financiran je od strane Ministarstva demografije i useljeništva uz sufinanciranje Općine Sveti Juraj na Bregu. Projekt je pokrenut s ciljem financijskog rasterećenja obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom, poticanja jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske.

* Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Ministarstva demografije i useljeništva. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.

Scroll to Top Skip to content