Obavijest o seizmičkim mjerenjima u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina – INA d.d.

INA – Industrija nafte, d.d. (INA) provodit će seizmička mjerenja u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina na poljoprivrednom i šumskom području općina: Gornji Mihaljevec, Selnica, Štrigova, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri i Vratišinec te gradu Mursko Središće. Seizmička mjerenja izvode se u okviru projekta 3D razradna seizmika, a radove na terenu će za INA-u izvršiti ugovoreni podizvođač poljska kompanija Geofizyka Torun, uz stalni stručni nadzor predstavnika INA-e.

Eventualne štete koje bi mogle nastati uslijed seizmičkih mjerenja procijenit će se već za vrijeme radova ili odmah nakon njihovog završetka, od strane komisije sastavljene od predstavnika lokalnih mjesnih odbora i INA-e. Vlasnici zemljišta i nekretnina o tome će biti na vrijeme obaviješteni. U slučaju nastanka eventualne štete, istu će podmiriti INA temeljem Procjembenog elaborata.

Ovim putem unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju te osiguravanju neometanog rada našim ekipama. Također, molimo građane da ne diraju postavljene oznake i seizmičku opremu ostavljenu na zemljištu, kao ni drugu opremu kako ne bi došlo do njenog oštećenja. U slučajevima eventualne krađe ili oštećenja opreme INA je dužna prijaviti takve slučajeve nadležnim institucijama.

Planirano je da se radovi odvijaju kontinuirano sedam dana u tjednu, od sredine mjeseca kolovoza do kraja mjeseca listopada, 2024. godine.

Karta obuhvata istraživanja

Za sve dodatne informacija možete se obratiti na:

Gojko Šušak – 092 139 5660
Stjepan Pavelić – 099 698 0132
Mato Medić – 097 770 3990

Scroll to Top Skip to content