Organiziran Tečaj interpretacije baštine za turističke dionike s područja Međimurja

S obzirom na rastuću ulogu ruralnog turizma na našem području, LAG Međimurski doli i bregi je na inicijativu Turističke zajednice Međimurske županije, u prvoj polovici srpnja organizirao petodnevni Tečaj interpretacije baštine za turističke dionike s područja Međimurja.

Budući interpretatori baštine su tijekom 5 intenzivnih radnih dana upijali nova znanja i iskustva, a sve to pod vodstvom trenera Dubravka Fijačka koji je verificiran od strane organizacije Interpret Europe.

Tečaj se održao u dva dijela, prvi dio 01. i 02. srpnja 2024. u Holiday home Lina u Pleškovcu, a drugi dio 15., 16. i 17. srpnja 2024. u Bajkovitoj šumi u Lopatincu. Ovim putem LAG zahvaljuje svojim članovima na domaćinstvu, a također zahvaljuju i Muzeju Međimurja Čakovec koji je ustupio prostor za rad tijekom jednog dana tečaja.

Budući interpretatori baštine hrabro su se primili u koštac sa savladavanjem brojnih vještina interpretacije, a nakon petodnevnog rada polaznici imaju još nekoliko zadataka čijom realizacijom će zaslužiti certifikat Interpretatora baštine. Međimurje će tako postati bogatije za još jedan bitan element turističke ponude, a to je kvalitetna interpretacija baštine, prirodne i kulturne.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila/foto: Martina Korent

Scroll to Top Skip to content