Hrvatska na Kulinarskoj Olimpijadu sudjeluje s 30-ak kuhara i slastičara koji od 14. – 19. veljače, koji se predstavljaju u raznim natjecateljskim kategorijama. Nacionalni kulinarski timovi sudjeluju u najprestižnijim kategorijama, „Restoran nacija“ i „Chefs table“, ali Hrvatska će imati natjecatelje i u individualnim kategorijama „Kulinarska umjetnost“, „Slastičarska umjetnost“, „Carving“ i „Live carving“ te će se na Olimpijadi predstvaljati i „Regionalni tim Varaždinske županije“ te „Catering tim „Chef.hr“.
Član regionalnog tima Varaždinske županije je i Međimurac Amos Novak iz Dragoslavca, kuhar hotela Turist iz Varaždina. Članovi tog tima su: Ivan Tomas – Restoran Fontana Crnković, Rodeš Dario – Hotel Turist, Varaždin, Vanja Orban – Udruga kuhara Varaždinske županije, Dinko Tomašić – Hotel Park Varaždin, Katarina Filipašić – Hotel Minerva, Varaždinske Toplice, Amos Novak – Hotel Turist, Varaždin, Stančin Lovro – učenik Srednja škola Prelog, Šoš Lorena – učenica Gospodarske škole Varaždin, Nikolina Butko – učenica Gospodarske škole Varaždin, Valentina Šimunek – učenica Gospodarske škole Varaždin, Bojan Bohorč – Udruga kuhara Varaždinske županije i Damir Crleni – Udruga kuhara Varaždinske županije.
Kulinarska Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu. Održava se već preko 100 godina te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti. Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja 3 izdanja te osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama.
Našem članu Amosu Novaku i njegovoj ekipi želimo puno sreće!
preneseno s: www.mnovine.hr