Obavijest korisnicima usluge Mull-trans

Tvrtka MULL TRANS koja se bavi upravljanjem, veliku pažnju pridaje sortiranju otpada te njegovim pravilnim odlaganjem, stoga Vas želimo obavijestiti o promjeni u načinu sakupljanja komunalnog otpada uvažavajući pri tome da je usmjerenost na korisnika usluge odnosno zadovoljstvo korisnika usluge našim uslugama, temeljna postavka poslovanja naše organizacije.

Najčešći problemi kod gospodarenja otpadom su nerazvrstavanje, bacanje različitih otpada u za to nepredviđene spremnike te općenita neurednost i neodgovornost zajednice kada se radi o “samo” otpadu.

Jedna od glavnih obaveza davatelja usluge jest osigurati provjeru da otpad sadržan u spremniku prilikom primopredaje odgovara vrsti otpada čija se primopredaja obavlja.

Sukladno prethodnom navedenom, pristupiti ćemo izvršenju obveze dok isto za korisnike podrazumijeva slijedeće:

  • Sav odloženi komunalni otpad mora se nalaziti u spremniku, a poklopac spremnika mora biti potpuno zatvoren.
  • Korisnici usluge, kojima količina proizvedenog komunalnog otpada premašuje zapremninu spremnika, u mogućnosti su zatražiti spremnik veće zapremnine od zapremnine dodijeljenog spremnika, ne prelazeći pritom maksimalnu zapremninu spremnika određenu Ugovorom o koncesiji i Odlukom o načinu pružanja javne usluge.
  • Dodatne količine proizvedenog komunalnog otpada koje korisnici odlažu u  vreće neće se sakupljati.
  • Otpad mora biti odložen u spremnik na način da prilikom pražnjenja isti u cijelosti gravitacijski ispadne iz spremnika. Zabranjeno je dodatno sabijati otpad u spremniku. Trošak uklanjanje štete prouzrokovane pretovarom spremnika snosit će korisnik usluge putem ugovorne kazne
  • Zabranjeno je u spremnike/vreće koji su namijenjeni za odlaganje korisnog otpada koji se može reciklirati, odlagati miješani komunalni otpad, kao i bilo koji drugi otpad koji ne odgovara definiciji otpada za koji je spremnik/vreća namijenjena. Korisnik usluge odgovara davatelju javne usluge za bilo koju vrstu štete uzrokovanu odlaganjem zabranjenih vrsta otpada u spremnik za miješani komunalni otpad. Trošak otklanjanja nastale štete snosit će korisnik javne usluge putem ugovorne kazne
  • Tipski spremnici/vreće koji sadržavaju otpad koji nije korisni otpad za koji je pojedini spremnik namijenjen neće biti ispražnjeni.

Razumijemo da je potrebno određeno vrijeme da se korisnici priviknu na razvrstavanje otpada, ali temelj običnog komunalnog odlaganja i razvrstavanja su pridržavanje osnovnih pravila urednosti i odgovornosti pri samom odlaganju stoga se nadamo  da ćemo kroz uvođenja strožih pravila pridonijeti navedenom.

U slučaju pritužbi/upita od strane korisnika javne usluge, isti se mogu obratiti koncesionaru na slijedeće brojeve: 049/587-810;049/587-837; 049/587-831 te na službenu adresu: info@mulltrans.hr

________________________________________

Sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom, pravne osobe, odnosno kategorije korisnika „Nije kućanstvo“, kao posjednici, odnosno proizvođači otpada dužne su neovisno o usluzi koja se pruža temeljem koncesijskog ugovora, s  osobama koje posjeduju dozvolu za gospodarenje otpadom sklopiti zasebne ugovore o zbrinjavanju vlastitog proizvodnog otpada, po komercijalnim uvjetima, uz izdavanje PRATEĆIH LISTOVA ZA OTPAD.

Posjednik otpada koji predaje pošiljku otpada dužan je predati Prateći list uz pošiljku otpada osobi koja preuzima otpad, a koji sadrži podatke o otpadu i osobama uključenim u gospodarenje tim otpadom.

Iznimno, posjednik otpada nije dužan uz pošiljku otpada predati prateći list ako je korisnik javne usluge:

• fizička osoba (građanin) i predaje pošiljku otpada davatelju javne usluge,

• obrtnik, pravna ili fizička osoba predaje pošiljku MIJEŠANOG komunalnog otpada davatelju javne usluge.

Prema naprijed navedenom, obavještavamo Vas da od 01. studenog 2024. godine više nećemo u sklopu javne usluge i redovnog rasporeda odvoza otpada pristupati pražnjenju spremnika sa reciklabilnim otpadom od pravnih osoba (kategorije korisnika: Nije kućanstvo) iz razloga što se isti treba predavati ovlaštenoj osobi odvojeno od ostalog otpada, uz dostavu prateće dokumentacije, sve temeljem odredbi čl. 24. Zakona o gospodarenju otpadom, za što je propisana i prekršajna odredba u st. 5. i 6., čl. 164. navedenog zakona.

Poslovni partneri u evidenciji koncesionara će uz obračune javne usluge za mjesec rujan (09) 2024. godinu zaprimiti Obavijest koja će uključivati komercijalnu ponudu sa uvjetima pružanja predmetne usluge te upute o daljnjem postupanju.

Mull-trans
Mokrice 180/C
49243 Oroslavlje

Scroll to Top Skip to content