Odazovite se i hodočastite na putu dugom 40 kilometara prema Ludbregu

Dana 31. kolovoza 2024. godine u 23:15 sati od vatrogasnog doma u Lopatincu kreće hodočasnički put prema Ludbregu. Organizira ga DVD Lopatinec u suradnji sa župom Sveti Juraj na Bregu i župnikom Danijelom Bistrovićem. Ususret hodočašću, porazgovarali smo s Bistrovićem o planu puta.

-Ovo je tradicionalno hodočašće na dane Svete nedjelje. Krećemo iz Lopatinca nakon što hodočasnici prime blagoslov u župnoj crkvi. Ono što je važno za reći i bitno napomenut da je ovo fizički naporan put. Hoda se cijelu noć, osam sati, a dolazak u Ludbreg predviđen je za 8:00 sati, što će ovisiti o tempu kretanja skupine, rekao je Bistrović.

Put do Ludbrega dug je gotovo 40 kilometara, a župnik naglašava, da je važno da svatko prije puta procijeni svoju spremnost i zdravstveno stanje.

-Vatrogasni će nam pružiti logističku potporu, a kombi vozilo prevozit će torbe, u slučaju potrebe i putnike. Računamo na ozlijede i umor. Dobro je ipak pripremiti se hranom, pićem i signalizacijskim prslukom jer hodamo prometnicama. Ujutro nakon dolaska slijedi hodočasnički program koji se odnosi na ulazak u crkvu. Kasnije se sudjeluje u procesiji prema svetištu na otvorenom kada je planirana sveta misa koju će predvoditi zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša.

Povrata kućama je u vlastitom angažmanu, naveo je Bistrović, uz mogućnost da odlazak ponude i vatrogasci. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su Danijel Vinković (0923045553) i Bojan Bistrović (0994823919).

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content