Jabuka ne pada daleko od stabla

Anita Caban i Ljubica Železnjak su majka i kći koje su pokrenule posao i uspjele, utiskujući u njega ljubav, znanje i predanost prema predškolskom odgoju i obrazovanju. Po struci, Caban je odgojiteljica, dok je njezina majka pedagoginja.

-Poslujemo od 2000. godine, a naše sjedište je u Čakovcu. Godine 2004. otvorile smo podružnicu u Pribislavcu, odnosno, Dječji vrtić „Žibeki,“ a sljedeću godinu dječji vrtić u Brezju, rekla je naša sugovornica i dodala:

-U Pribislavcu smo već 20 godina te imamo 3 skupine i ukupno 66 djece. Od jeseni, imat ćemo ih više, a treba reći i da smo zadovoljne sa suradnjom s Općinom Pribislavec, načelnikom Ladićem i vijećnicima. Trenutno krećemo u nadogradnju našeg prostora.

Rekonstrukcija i nadogradnja Dječjeg vrtića „Žibeki“ trenutno je ključni projekt koji će imati implikacije na budućnost općine.

-Unatoč manjku odgojitelja na tržištu rada, sretni smo što imamo kvalitetan i kompetentan kadar. Zaposlene su educirane ljude i zasad nemamo problem što mi daje motivacije da širimo poslovanje i ponudimo predškolski odgoj na najvišoj razini, naglasila je Caban.

Unatoč manjku slobodnog vremena, ono koje ima odvaja za putovanja u društvu bliskih prijateljica i obitelji, supruga Stjepan i kći Zara Maria.

-Posao, što nije tajna, iscrpi. I zato svaki svoj slobodni trenutak koristim za putovanje kako bih napunila baterije i iznova se posvetila radu. Posao s ljudima, posebice djecom zahtjeva ne smo energiju, već i emociju, a za nju je potrebno raditi i na sebi.  Iako sam poslovno ravnateljica, privatno sam jednostavno biće koje se raduje sitnicama i koje je posvećena svojoj obitelji. Ključna uloga mi je trenutno ona majke, jer majka sam tinejdžerice kojoj sam potrebna, rekla je Caban.

Tom prilikom, uz njih je bila i voditeljica Klementina Vodušek, a govore, žena ženu mora podržavati. Svoj posao, govori za kraj, odabrala je srcem, a ključnu je ulogu u tome imala i njezina majka. 

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content