TAKO TO RADE SPOMENKA I ŠTEFEK: Na okupu obitelj humanih ljudi

Dom Tomašićevih, Spomenke i Stjepana iz Lopatinca u zadnje dvije, tri godine stalno je veće okupljalište članova udruge “Pomoć neizlječivima”. Tako je bilo i minule subote kada je ovdje u njihovoj sali za iznajmljivanje održana godišnja izvještajna skupština udruge.

Supružnici su jedni od najstarijih članova udruge, uvijek spremni pomoći, uvijek na usluzi svoj udruzi. Tako su im i ovoga puta  besplatno ustupili salu na korištenje. Osim toga, na prigodnom domjenku osjećali smo se kao njihovi gosti kada su prednjačili u posluživanje, a uz to su našli vremena da sa svakim gostom prozbore pokoju riječ s neizostavnim:

– Osjećajte se kak doma. I tako je doista bilo. U opuštenoj atmosferi članovi udruge su na trenutak zaboravili na svoje obveze u udruzi koje su vezane za skrb o ljudima koji vode bitke za što duljim ostankom na životu, a oni ih pritom “drže za ruke”.

Dodajmo k tome kako je gospođa Spomenka redovito zaposlena kao bacc.med.techn. u Dnevnoj bolnici ŽB Čakovec. U spomenutoj udruzi ona je dopredsjednica i voditeljica Posudionice ortopedskih pomagala.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić
foto/video: Mladen Grubić/Tea Varga

Scroll to Top Skip to content