RUKOMETNI SAVEZ MEĐIMURJA 130 mladih rukometaša sudjelovalo na Pozoj- Mini rukometnom turniru

Rukometni savez Međimurja i društvo sportske rekreacije ‘Sportska subota’ odlično su organizirali i realizirali jednu od svojih u programu ‘glavnih’ najavljenih akcija- Pozoj Mini rukometni turnir

Na turniru su sudjelovale ekipe djevojčica i dječaka. (1-3. razred), njih 130 iz sedam međimurskih osnovnih škola (1. i 2. osnovna škola Čakovec, Osnovna škola Mala Subotica, Nedelišće, Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu i Prelog).

Pobjednici turnira bili su svi učesnici, turnir je otvorio i biranim riječima obratio se sudionicima međimuski župan Matija Posavec.

Turniru je u dvorani Graditeljske škole Čakovec prisustvovao veliki broj roditelja i gledatelja. 

Velik broj mladih ostat će trenirati i igrati rukomet, a već sad su neki od njih pokazali i svoj ‘rukometni talent’.

Ovaj korisni program Rukometnog saveza Međimurja provodi se pod stručnim vodstvom profesora kineziologije Daria Varge, kao izvanškolska aktivnost dva puta tjedno po jedan školski sat, namijenjen je učenicima i učenicama nižih razreda OŠ.a i za sve je polaznike besplatan. 

Turnir ima podršku Školskog sportskog saveza, a sufinanciran je od strane Međimurske županije, grada Čakovca i Preloga, Općine Sveti Juraj na Bregu (partner na projektu),sponzora te iz sredstva Rukometnog saveza Međimurja. 

Provodi se već drugu godinu zaredom, a uz navedene škole koje su sudjelovale na turniru, postoji još podosta škola koje bi se htjele uključiti u program, no to pak sve ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima. 

Do sad je u program uključeno 289 učenica i učenika, a naveden turnir je kruna njihovog dosadašnjeg rada, obzirom da je za mnogo ovo i prvi susret s nekim natjecanjem. 

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Josip Freiler

Scroll to Top Skip to content