6. TRAIL – Mario Dobša: ˈDobro smo se pripremiliˈ

U subotu 20. kolovoza u 17:00 sati sa startom kod PG Geler u Malo Mihaljevcu, održan je 6. tradicionalni trail općine Sveti Juraj na Bregu. Trkači su mogli odabrati dvije staze, onu dulju od 11,3 kilometara i kraću od 4,3 kilometara.

Organizator utrke je bio je AK Međimurje, a pokrovitelj Općina Sveti Juraj na Bregu. Pomoć u provedbi bili su DVD-ovi s područja općine, udruga „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu, Crveni križ Čakovec i HGSS-a Čakovec.

Unatoč lošim vremenski uvjetima, utrka se održala. Kako su se pripremili ispričao nam je predsjednik AK Međimurje Mario Dobša.

– Prijavilo se ukupno 160 trkača, no moja je procjena da se okupilo oko 120 ljudi. Na kraću staru odlučilo se oko 80 trkača, dok su preostalih 40 trčali dužu. Staza se proteže kroz cijelu općinu. Kreće se od Malog Mihaljevca, potom ide do Brezja, pa kroz Lopatinec i Vučetinec, a cilj je ovdje kod PG Geler. Staza je valovita. Ima mnogo uspona, a podloga je uglavnom travnata. Doduše, pala je kiša i uvjeti nisu sjajni, no tu je naš tim u slučaju nezgoda i ozljeda. Staza ima četiri punkta, dakle, četiri okrijepe na kojoj rade članova udruge „Sport za sve“. Na mjestima gdje trkači prelaze cestu i gdje se prometuje, stoje članovi DVD-a kako bi trkačima osigurali neometani prolaz. Dakle, unatoč uvjetima, spremi smo na sve, rekao je Dobša.

Na stazi od 11,3 kilometara u muškoj kategoriji najbrži su bili Ivan Ružman, Saša Horvat i Neven Jurković. Od žena, najbolje su bile Dijana Novak, Ines Novinić i Martina Jankulija.

Na stazi od 4,3 kilometra u muškoj su kategoriji dominirali Darko Okreša, Vedran Rešetar i Mario Sever. U ženskoj kategoriji pobjedu su odnijele Ana Goričanec, Manuela Bobičanec i Elizabeta Božić.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozić
foto/video: Stjepan Hranilović

Scroll to Top Skip to content