Miris pečene patke u kombinaciji s medvjeđim lukom koji podsjeća na češnjak, smrčcima i pinjolima omamio nas je kada smo zakoračili u kuhinju restorana Terbotz u Železnoj Gori.
Tamo nas je dočekao mladi dvadesetogodišnji kuhar Amos Novak iz Dragoslavca koji je za nas pripremio to posebno blagdansko jelo.
– Napravio sam jedan prigodni sezonski, a opet blagdanski tanjur. Glazirana pačja prsa sa zelenim rižotom od medvjeđeg luka iskombinirao sam sa smrčcima i tostiranim pinjolima koji jako pašu uz to, priča nam mladi kuhar Amos dok završava svoje jelo.
– Pačja prsa smo na naglo ispekli u tavi da koža lagano ispusti svoju masnoću, zatim u konvektomatu pečemo do lagano roskaste boje. Potom sam blanširao medvjeđi luk, šokirao ga hladnom vodom da ostane ta lijepa zelena boja i zatim ga samo izmiješao s rižom. Smrčke sam lagano ispržio, dodao tostirane pinjole i dekorirao mikrobiljem. Od začina sam dodao samo sol i papar, dodaje u nastavku kuhar Novak, koji voli kuhati već od malih nogu.
preneseno s: mnovine.hr
objavila/foto: Sanja Heric
Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 14. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.