Posjet poplavljenima Sisačke biskupije

Dana 20.03.2014. Predsjednik vijeća Općine Marijan Rodinger u ime Općine, župnik Ivica Puškadija u ime župljana zajedno sa župnim suradnikom i zvonarom Davorom Petričevićem  posjetili su nedavno poplavljena mjesta Sisačke biskupije tj. župu Šišljavić i Donju Kupčinu. Dobrodošlicu nam je zaželio mons. Franjo Ćuk župnik i dekan, kao i predsjednik Upravnog vijeća Caritasa Biskupije.

Po dolasku odmah smo išli posjetiti mjesta koja su bila potopljena te se još uvijek može primjetiti da je vrijeme na trenutak stalo, jer sve treba vratiti koliko toliko u normalno stanje. Mons. Ćuk upoznao nas je kao iz svih strana Hrvatske dolaze donacije i pomoć ljudima koji žive skromno i traže tek ono što im ja najpotrenije poput jupola, stvari koje mogu upotrijebiti poput frižidera, ledenica, kreveta i drugo. Jedino kako su mogli doći do tih poplavljenih sela bilo je u čamacu koji je bio najtraženije prijevozno sredstvo gotovo tjedan dana!

Naša župa nedjeljom milostinjom na tri mise skupila je 4.000,00 kn a toliko je još dala i Općina Sv. Juraj na Bregu te smo ovom prilikom taj novac darovali predsjedniku mons. Franju Ćuk koji se je i zahvalio svima nama na darovanoj donaciji, te u cjelosti objavljujemo Zahvalnicu.

Svima nama ova gesta može biti na ponos, a označava bratsku blizinu za čovjeka u potrebi! Bog neka blagoslovi svakog darivatelja.

preneseno s: www.zupa-svetijurajnabregu.com

Scroll to Top Skip to content