Predstavljanje „Spomenika prirode Bedekovićeve grabe“

Lokalitet Bedekovićeve grabe na području Općine Sveti Juraj na Bregu od prosinca 2002. godine zaštićen je u kategoriji spomenika prirode. Ovo područje od velike je važnosti zbog vlažnih livada košanica te dviju strogo zaštićenih i ugroženih vrsta leptira – velikog (Maculinea teleius) i zagasitog livadnog plavca (Maculinea nausithous). Upravljanje ovim zaštićenim područjem – prema Zakonu o zaštiti prirode – provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije.

Na ukupno 13 hektara površine zaštićenog područja nalazi se veliki broj čestica koje su u privatnom vlasništvu (preko 100 čestica i 70 vlasnika). Javna ustanova poziva vlasnike na predstavljanje zaštićenog područja s ciljem da se upoznaju s pravima i obavezama time što je čestica unutar zaštićenog područja. Na predstavljanju će biti i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Državnog zavoda za zaštitu prirode.
Predstavljanje će se održati u utorak 07. veljače 2012. godine u 17.00 sati u prostorijama Doma mladeži Općine Sv. Juraj na Bregu (I. G. Kovačića 111a, Lopatinec– iza pošte). Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona: 040/866-297 Siniša Golub. dipl. uč.)

Scroll to Top Skip to content